Koffiemachine horeca feitjes die je moet weten
Handige feitjes voor Koffiemachine horeca van Aroma Club.
Ontvang binnen 2 uur een scherp geprijsde offerte op maat
Voordelen horeca koffiemachines van Aroma Club?
Wat maakt Aroma Club bijzonder ...
Handige feitjes voor Koffiemachine horeca van Aroma Club.
De ideale horeca koffie, wat is dat? Doorgaans wordt in de horeca gewerkt met 2 soorten koffiebonen. De ene boon wordt gebruikt voor koffie, de andere voor espresso en cappuccino’s. De branding van de espressoboon is donkerder. De dark roast zorgt voor donkere aroma’s en soms chocolade of nootachtige smaaktonen. De koffieboon is lichter gebrand en daarmee ideaal voor het zetten van langer doorgelopen koffie’s. De koffieboon bevat een wat frissere karakteristiek. Een goede horeca koffie is volledig in evenwicht. De gast zal dan gemakkelijk een 2de ronde koffie bestellen. Dat eerste kopje smaakt naar meer en door het evenwicht is de behoefte naar koffie nog niet volledig verzadigd.
Naast de kenmerken van koffiebonen benodigd voor goede horeca koffie, is de presentatie rondom de kop van groot belang. Het begint uiteraard bij het porseleinen servies en gaat door tot aan de suikerstick en het koekje. Echte horeca koffie dient op de perfecte wijze te worden gepresenteerd. Met het Aroma Club horeca concept ben je verzekerd van een mooie presentatie.
De uitstraling van de espressomachine in de horeca is ook van belang. Wanneer een espressomachine op een mooie wijze achter of op de bar is gepositioneerd, zien de gasten de machine wat uitnodigend werkt voor een kop koffie. Hetzelfde geldt voor de koffiemolens. Zodra de malers in werking treden, hoor je het geluid van koffiebonen die gemaald worden. Vervolgens loopt de espresso uit de machine en verspreiden de aroma’s zich door de horecazaak. Gasten zullen hiermee sneller geneigd zijn een lekkere kop koffie of cappuccino te bestellen.
De geschikte espressomachine voor jou horecabedrijf is dus afhankelijk van een aantal zaken. Al met al, kunnen we prachtige espressomachines leveren van gerenommeerde merken als La Marzocco, Faema, San Remo of Kees van der Westen. Een groot deel van de machines is afkomstig uit Italie. Echter, in Nederland worden de hoogwaardige Kees van der Westen machines gemaakt.
Espressomachines moeten op goede wijze worden onderhouden. Hier geldt dat een espressomachine dagelijks onderhoud vergt. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het schoonmaken van de groepen. Indien dit niet goed gebeurt, zal de machine snel storingen krijgen en buiten werking treden. Daarnaast dient een espressomachine, afhankelijk van het aantal koppen per dag, een 1,2 of 3 onderhoudsbeurten per jaar te krijgen. Daarbij wordt de machine volledig nagelopen. Het uitvoeren van preventief onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de machine. Daarnaast is het van belang dat een waterfilter tussen de vaste wateraansluiting en de espressomachine in de horeca wordt geplaatst. Hiermee wordt kalk uit het water gefilterd, waardoor het niet in de machine terechtkomt.
Horeca volautomaat
Sommige horecazaken geven de voorkeur aan een goede volautomaat koffiemachine. Je kunt volautomaten in allerlei soorten en maten aanschaffen of leasen. Een aantal bekende merken met kwaliteitsmachines zijn Melitta, Schaerer, WMF. Deze machines bieden veelal veel keuze in opbouw van de machine. Zo kan worden gekozen uit 1 of 2 koffiemolens, verse melk of melkpoeder en cacao of niet. De machine kan op krachtstroom worden aangesloten en beschikt eventueel over een interne watertank.
De belangrijkste reden, en meeste genoemde reden, om voor een goede volautomaat te kiezen is gemak. Het personeel kan goede koffie zetten met een druk op de knop waarbij de koffiekwaliteit consistent is. Vooral de constante kwaliteit is een belangrijk kenmerk van een horeca volautomaat koffiemachine.