Koffieautomaten

Ontvang binnen 2 uur een scherp geprijsde offerte op maat

Koffieautomaten vergelijken, bespaar tot 40% kosten.

 • Gratis & vrijblijvend
 • Koop, huur & lease offertes
 • Bespaar tot 40%

1-3 personen
4-10 personen
11-25 personen
26-50 personen
50+ personen

Binnen 60 seconden 4 offertes vergelijken

Zij starten onder andere hun dag met Aroma Club koffie

Voordelen van de koffieautomaten van Aroma Club

 • Breed assortiment topkwaliteit koffiemachines.
 • Uitstekende onderhoud & service mogelijkheden.
 • Alles bij 1 leverancier indien gewenst, van suikersticks tot to-go bekers.
 • Aantrekkelijke lease tarieven beschikbaar.
 • Duurzaam geproduceerde koffiebonen.

Direct hulp nodig?

Bel Janneke onze koffie expert.
Janneke koffie Expert

Wat maakt Aroma Club bijzonder ...

De 3 elementen waar wij in geloven

1. Slow Roast koffiebonen
Met de 5 slow-roast blends biedt Aroma Club koffie’s met verschillende smaken en sterktes. Voor iedere klant wat wils, van een kantoor, cafe tot restaurant.
2. Hoge kwaliteit koffiemachines
Aroma Club biedt hoogwaardige koffiemachines voor horeca en kantoor. We zijn officieel dealer van merken als Jura, WMF, Kees van der Westen, La Marzocco en San Remo.
3. Service
Full-service onderhoud, onderdelenvervanging, tijdelijke machinevervanging. Snelle responstijd, installatie op afspraak, et cetera
Aroma Club 3 elementen
Aroma Club Founders

Hoe het begon ...

Het verhaal achter Aroma Club

Lees meer

Een selectie van de merken in onze showroom

Proef onze lekkere koffie ...

Maak een afspraak in onze showroom

Afspraak maken
Aroma Club showroom

Koffieautomaten feitjes die je moet weten

Handige feitjes voor Koffieautomaten van Aroma Club.

1Kies voor een koffieautomaat passend bij het kantoor. Let daarbij vooral goed op het aantal personen dat dagelijks koffie drinkt.
2Een koffieautomaat wordt doorgaans op de vaste wateraansluiting aangesloten. Bepaalde machine kunnen echter eveneens via een watertank werken.
3Het is belangrijk dat de koffieautomaat op kantoor goed is afgesteld op de wensen wat betreft smaak. Dit kan de koffie ervaring enorm verbeteren!
4Zorg ten alle tijden voor goed onderhoud aan de koffieautomaat. Daarmee verklein je de kans op storingen aanzienlijk en verleng je de levensduur van de machine.

Wanneer je een lekker kopje koffie wil kunnen zetten is het altijd belangrijk om gebruik te maken van een kwalitatieve koffieautomaat. Uiteraard is dit niet alles en dient ook de koffie zelf over een degelijke kwaliteit te beschikken. Op het ogenblik dat je een nieuwe koffieautomaat wenst te kopen zal het ook meteen opvallen dat er op de markt heel wat verschillende soorten zijn terug te vinden. Denk dan ook goed na in welke situatie de koffiezet zal worden gebruikt en vooral ook aan welke eisen ze moet voldoen. Alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat je steeds zal kiezen voor het best mogelijke toestel.

Waar rekening mee houden bij een koffieautomaat kopen?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een nieuwe koffieautomaat te kopen zijn er altijd verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij onder meer om:

 • De capaciteit waar de koffieautomaat in kwestie over beschikt;
 • De aansluitmogelijkheden die aanwezig zijn;
 • De mogelijkheden op vlak van melk- en cacaoproducten;
 • Het aantal koffiemolens welke in het apparaat zijn terug te vinden;

Naast bovenstaande is het ook altijd belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoeveel mensen er precies dagelijks gebruik zullen maken van de koffieautomaat die je van plan bent om te kopen. Dit is een zeer belangrijke vraag. Er is namelijk niets zo vervelend als constant geconfronteerd te worden met storingen. Daarnaast kan ook een volle residucontainer zorgen voor heel wat frustratie. Gelukkig zijn dit allebei problemen die perfect voorkomen kunnen worden door er op voorhand goed over na te denken.

Een ander zeer belangrijk punt om rekening mee te houden is de snelheid waarmee de koffieautomaat kan werken. In het bijzonder wanneer het toestel wordt ingezet op kantoor is het van belang dat deze op piekmomenten het hoofd koel weet te houden. Heeft iedereen op hetzelfde moment pauze waardoor er dus binnen deze korte tijdspanne een aanzienlijke hoeveelheid aan koffie zal worden verbruikt? Dan dient de koffieautomaat op die manier te zijn uitgekozen dat ze deze piekmomenten moeiteloos weet op te vangen.

Koppeling met vaste wateraansluiting of niet?

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee zal willen houden bij het kopen van een nieuwe koffieautomaat heeft betrekking tot het feit of deze over een koppeling beschikt met een vaste wateraansluiting of er gebruik wordt gemaakt van een interne watertank. Er zijn op de markt eveneens toestellen terug te vinden welke beide opties combineren. In het bijzonder in grote kantoorgebouwen wordt er veelal voor gekozen om gebruik te maken van een koffieautomaat die beschikt over een vaste wateraansluiting. Dit niet in het minst omdat het continue moeten bijvullen van een (kleine) watertank in de praktijk helemaal niet handig is.

Bovenstaande betekent overigens in het geheel niet dat het nooit interessant is om gebruik te maken van een interne watertank, in tegendeel. In bepaalde gevallen is dit zelfs zeer handig. Dit niet in het minst wanneer er bijvoorbeeld geen wateraansluiting op de gewenste plaats aanwezig is. Daarnaast is het ook mogelijk dat de medewerkers op kantoor gewoon niet veel koffie drinken. Ook in dit geval is een koffieautomaat die beschikt over een vaste wateraansluiting geen vereiste. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het type koffieautomaat die je gaat kopen altijd afhankelijk is van de situatie waarin ze wordt gebruikt.

Melk- en cacaoproducten

Een ander zeer belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een koffieautomaat heeft betrekking tot de mogelijkheid om gebruik te maken van melk- en cacaoproducten. Op dit vlak is het altijd zeer belangrijk om stil te blijven staan bij wat de exacte wensen zijn. Zo is het perfect mogelijk om heerlijke cappuccino’s en latte machiato’s te maken met behulp van verse melk of melkpoeder. Het gebruik van melkpoeder (of een zogenaamde topping) is iets wat in de praktijk vooral gebeurt door kantoren die gebruiksgemak voorop stellen. Koffiemachines die werken met melkpoeder dienen dan ook niet elke dag te worden gereinigd. Door gebruik te maken van de juiste topping is het ook mogelijk om een erg smaakvolle cappuccino te maken.

Bovenstaande gezegd zijnde is het wel zo dat er ook heel wat liefhebbers zijn voor wat het gebruik van verse melk betreft. Deze personen geven de voorkeur aan een optimale kwaliteit en accepteren daarmee dat het toestel een veel uitgebreider en vooral ook frequenter onderhoud vereist. Op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een koffiemachine welke werkt op basis van verse melk is het veelal handig om wat melkpoeder naast het toestel te voorzien. Ook dit is dan ook iets waar je wellicht rekening mee zal willen houden.

Het zakelijk kopen van een koffieautomaat

Op het ogenblik dat je wenst over te gaan tot het kopen van een professionele koffiemachine beschik je eigenlijk over twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je er natuurlijk voor kiezen om de koffieautomaat in één keer te kopen, maar daarnaast is het veelal eveneens een mogelijkheid om ze te leasen. In het laatste geval heb je natuurlijk de mogelijkheid om het aankoopbedrag te spreiden over een langere periode. Dit maakt de aankoop van jouw professionele koffieautomaat financieel heel wat toegankelijker.

Ben je op zoek naar een interessante, professionele koffiemachine om te kopen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je bij ons een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende absolute topmerken. Denk hierbij niet alleen aan merken als Melitta of WMF, maar ook aan Schaerer evenals Jura. Ongeacht de eisen waar jouw koffieautomaat aan dient te voldoen, er is altijd een geschikt apparaat in ons assortiment terug te vinden.

Koffieautomaat voor in de horeca bestellen

Zakelijke afnemers van koffiemachines kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die op zoek zijn naar een geschikt apparaat om in de kantoorruimte te plaatsen, maar daarnaast is er natuurlijk ook de horeca. Wanneer jij op zoek bent naar een geschikte koffiemachine om in een horeca-omgeving te integreren spreekt het voor zich dat deze absoluut zorgvuldig moet worden uitgekozen. Het laatste wat je namelijk wil is dat je in het midden van een drukke shift geconfronteerd wordt met problemen met je koffieautomaat. Omwille van deze reden is het de moeite waard om rekening te houden met de volgende vier aandachtspunten:

 1. In principe wordt er voor een horeca-omgeving altijd gekozen voor een volautomaat of een piston koffiemachine.
 1. Klanten verwachten steeds dat ze een zo optimaal mogelijke kwaliteit koffie voorgeschoteld krijgen voor het bedrag dat ze moeten betalen. Wees er zeker van dat jouw koffieautomaat in staat is om deze kwaliteit ook daadwerkelijk te realiseren.
 1. Ben je op zoek naar gespecialiseerd advies over het kopen van de juiste pistonmachine evenals het vereiste aantal groepen? Dan kunnen wij je deze perfect verschaffen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we perfect alle voor- en nadelen van een volautomaat als alternatief kunnen toelichten.
 1. Voor welk type koffieautomaat je uiteindelijk ook mag kiezen, het is eigenlijk altijd aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Door het laten uitvoeren van een periodiek onderhoud wordt er niet alleen voor gezorgd dat storingen voorkomen kunnen worden, daarnaast kan je jouw klanten altijd een kwalitatief kopje koffie aanbieden.

Voordat je over te gaat tot het kopen van een bepaalde koffiemachine is het dus altijd belangrijk om rekening te houden met verschillende, belangrijke aandachtspunten. Het kopen van een koffieautomaat die bijvoorbeeld over een onvoldoende capaciteit beschikt kan er voor zorgen dat je al snel tegen vervelende problemen aan zal lopen. Het spreekt voor zich dat je dergelijke problemen koste wat het kost zal willen voorkomen. Gelukkig zijn wij van Aroma Club in staat om jou het perfecte advies te geven gebaseerd op jouw situatie.

Sta ook even stil bij vakkundig personeel

Heb je een koffieautomaat gevonden die perfect aan jouw vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen? In dat geval is het ook altijd een aanrader om even goed te kijken naar geschikt personeel. Je kan namelijk nog zo’n kwalitatieve koffieautomaat bestellen, op het ogenblik dat je personeel er niet mee kan werken wordt het potentieel van het toestel uiteraard aanzienlijk ondermijnd. Een horeca koffiemachine met filterdragers goed bedienen vereist dan ook in de praktijk echt wel een zekere mate aan koffiekennis. Ook de mogelijke ervaring (of net het gebrek daaraan) van je personeel is absoluut een factor om rekening mee te houden op het ogenblik dat je een nieuwe koffiemachine gaat bestellen.

Koffieautomaat voor op kantoor kopen

Bij het aansluiten van een koffiemachine is het altijd de moeite waard om na te gaan of je dit eventueel zou kunnen doen op krachtstroom. Is dat het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat de capaciteit van je koffieautomaat behoorlijk kan oplopen. Het spreekt voor zich dat dit lang niet in alle gevallen noodzakelijk is. In het bijzonder op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een koffieautomaat in een groot kantoor of bijvoorbeeld in de horeca kan een snelle opwarming een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Dit in het bijzonder omdat de vraag naar koffie in dergelijke omstandigheden uiteraard aanzienlijk is.

Ben je op zoek naar de perfecte koffieautomaat om bij jou op kantoor te plaatsen? In dat geval is het mogelijk om deze samen te laten stellen op basis van jouw wensen. Het is dan ook in de praktijk vaak zo dat het mogelijk is om een bepaald type van koffiemachine op verschillende manieren op te bouwen. Zo kan er bijvoorbeeld een connectie met een vaste wateraansluiting worden voorzien, maar is het eveneens mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een interne watertank. Wat bovendien ook te denken van het verschil tussen verse melk en melkpoeder? Dit is natuurlijk slechts het topje van de ijsberg.

Naast bovenstaande kan je er bijvoorbeeld eveneens rekening mee houden dat er doorgaans een keuze kan worden gemaakt tussen één en twee koffiemolens. Door te kiezen voor een koffieautomaat met twee koffiemolens beschik je over de mogelijkheid om twee soorten koffiebonen in het apparaat te plaatsen. Dergelijke geavanceerde koffiemachines maken het mogelijk om voor het maken van een koffie of een espresso verschillende koffiebonen te gebruiken. In de ogen van een barista is dit uiteraard de meest ideale situatie.

Koffieautomaten met muntinworp systemen

In bepaalde kantoren wordt er gebruik gemaakt van een koffieautomaat welke beschikt over een muntinworp systeem. Dit zorgt er voor dat werknemers steeds over de mogelijkheid beschikken om een heerlijk smaakvol kopje koffie te nemen, maar dan wel tegen een kleine vergoeding. Ben jij ook van plan om een dergelijke machine in jouw kantooromgeving te integreren? In dat geval geven wij graag het nodige advies over de verschillende mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken. Wees er in ieder geval zeker van om ook verder te kijken dan enkel en alleen het muntinworp systeem.

Als klant beschik je over de mogelijkheid om een koffieautomaat te kopen (of te leasen) in combinatie met ons Aroma Club kantoor concept. Op het ogenblik dat je er voor kiest om over te gaan tot de aankoop van een koffiemachine in combinatie met de vers gebrande koffiebonen van Aroma Club kunnen wij jou voorzien van extra scherpe prijzen voor wat het kopen van de machine betreft. Aroma Club kan bovendien (mocht je dat wensen) zorgen voor alle randzaken die vereist kunnen zijn voor het realiseren van de meest optimale koffiepresentatie. Het kan hierbij gaan om de volgende zaken:

 • Een porseleinen servies;
 • Suikersticks;
 • To go bekers;

Bovenstaande zorgt er voor dat wij alles in huis hebben om tegemoet te komen aan de wensen van elke onderneming op vlak van koffie. Het mag dan ook duidelijk zijn, echte liefhebbers van koffie kunnen er absoluut niet om heen om kennis te maken met het aanbod van Aroma Club.

Hoe een koffieautomaat onderhouden?

Wanneer je er voor hebt gekozen om te investeren in een kwalitatieve en professionele koffieautomaat spreekt het voor zich dat je dit toestel ook steeds op de meest optimale wijze zal willen onderhouden. Wat dit betreft kan er een keuze worden gemaakt uit twee verschillende soorten contracten, namelijk:

 • Een all-in onderhoudscontract;
 • Een preventief onderhoudscontract;

Indien je kiest voor een all-in onderhoudscontract betekent dit uiteraard dat alles in het contract is inbegrepen. Het gaat hierbij dan niet alleen om de onderdelen die vervangen moeten worden bij storingen, maar ook om de arbeid die moet worden verricht evenals om de voorrijkosten. Heb je er toch voor gekozen om de voorkeur te geven aan een preventief onderhoudscontract? In dat geval wordt het natuurlijk iets helemaal anders.

Bij een preventief onderhoudscontract is het zo dat er bepaalde afspraken worden gemaakt. Deze afspraken kunnen betrekking hebben tot het uitvoeren van één, twee of drie onderhoudsbeurten per jaar. In dit geval worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt niet alleen de waterfilter van de koffieautomaat vervangen, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat het volledige apparaat wordt nagelopen en zullen eventuele (bijna) versleten onderdelen worden vervangen.

Preventieve oplossing tegen kalkaanslag

Er voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten voor jouw koffieautomaat zorgt er in de praktijk steeds voor dat de levensduur aanzienlijk kan worden verlengd. Op deze manier ben je er namelijk pas echt zeker van dat je toestel kan genieten van het meest optimale onderhoud. Een belangrijk aandachtspunt om verder rekening mee te houden heeft betrekking tot de aanwezigheid van kalk in het water. Het installeren van een waterfilter die zich tussen de wateraansluiting en de koffieautomaat bevindt is op dit vlak werkelijk essentieel. Wordt er geen waterfilter voorzien? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je binnen de kortste keren te maken zal krijgen met kalkaanslag in de machine. Dit uiteraard met alle gevolgen van dien. Niet alleen zal deze aanslag een directe invloed hebben op de kwaliteit van de koffie, daarnaast zullen ook de verschillende onderdelen van het toestel schade ondervinden. Preventief actie ondernemen is dan ook altijd een absolute aanrader.

Bestel jouw nieuwe koffieautomaat bij Aroma Club!

Wanneer je van plan bent om een nieuwe koffiemachine te kopen is het altijd belangrijk om te kunnen rekenen om professioneel advies op maat van jouw wensen. Dat is precies wat je kan verwachten wanneer je een beroep doet op de diensten en mogelijkheden van Aroma Club. Op deze manier kan je er dan ook pas echt zeker van zijn dat de koffiemachine die je uiteindelijk gaat kopen ook daadwerkelijk de juiste is. Heb je nog vragen of twijfel je bijvoorbeeld tussen verschillende machines? Dan is het altijd een goed idee om eerst even contact met ons op te nemen voordat je tot koop over te gaat.

Hoe dan ook, wanneer je over wenst te gaan tot het kopen van een nieuwe koffieautomaat zal je altijd kunnen vaststellen dat er in het assortiment hier bij Aroma Club meer dan voldoende mogelijkheden voor terug te vinden zijn. Dit zorgt er voor dat we bijvoorbeeld perfect in staat zijn om elke kantoorruimte uit te rusten met de meest optimale koffiemachine. Je hoeft dan eigenlijk ook niet langer te wachten, ontdek ons ruime assortiment met koffieautomaten van Melitta, Schaerer, WMF evenals Jura vandaag nog!