Koffie op het werk

Ontvang binnen 2 uur een scherp geprijsde offerte op maat

Kantoor koffiemachines vergelijken, bespaar tot 40%.

1-3 personen
4-10 personen
11-25 personen
26-50 personen
50+ personen

Binnen 60 seconden 4 offertes vergelijken

Zij starten onder andere hun dag met Aroma Club koffie

Voordelen koffie op het werk van Aroma Club?

  • Breed assortiment topkwaliteit koffiemachines.
  • Uitstekende onderhoud & service mogelijkheden.
  • Alles bij 1 leverancier indien gewenst, van suikersticks tot to-go bekers.
  • Aantrekkelijke lease tarieven beschikbaar.

Direct hulp nodig?

Bel Janneke onze koffie expert.
Janneke koffie Expert

Wat maakt Aroma Club bijzonder ...

De 3 elementen waar wij in geloven

1. Slow Roast koffiebonen
Met de 5 slow-roast blends biedt Aroma Club koffie’s met verschillende smaken en sterktes. Voor iedere klant wat wils, van een kantoor, cafe tot restaurant.
2. Hoge kwaliteit koffiemachines
Aroma Club biedt hoogwaardige koffiemachines voor horeca en kantoor. We zijn officieel dealer van merken als Jura, WMF, Kees van der Westen, La Marzocco en San Remo.
3. Service
Full-service onderhoud, onderdelenvervanging, tijdelijke machinevervanging. Snelle responstijd, installatie op afspraak, et cetera
Aroma Club 3 elementen
Aroma Club Founders

Hoe het begon ...

Het verhaal achter Aroma Club

Lees meer

Een selectie van de merken in onze showroom

Proef onze lekkere koffie ...

Maak een afspraak in onze showroom

Afspraak maken
Aroma Club showroom

Koffie op het werk feitjes die je moet weten

Handige feitjes voor Koffie op het werk van Aroma Club.

1Bij het kiezen van de juiste koffiemachine voor op het werk zijn een aantal variabelen van belang. Onder meer het aantal personen dat koffie drinkt en daarmee het aantal koppen per dag.
2Zorg ervoor dat je een toegankelijke koffieboon kiest zodat het personeel en klanten een goede koffie ervaring beleven.
3Kies voor een goed onderhoudscontract zodat je verzekerd bent van een goed onderhouden machine. Zodoende verlaag je de kans op storingen en verleng je de levensduur van de machine!
4Jura en WMF hebben een productassortiment waarmee alle kantoren perfect worden bediend. Oftewel, voor alle kantoren bieden we een maat oplossing.

Wat is er belangrijker dan goede koffie op het werk? Niets, zullen veel mensen zeggen. En geef ze eens ongelijk. Koffie op het werk is van essentieel belang. Hoeveel koppen drinkt de gemiddelde medewerker per dag. Gemiddeld zo’n 2,5. Oftewel, sommige medewerkers zullen met gemak 3, 4, 5 of meer koffie per dag drinken. Met deze indrukwekkende cijfers lijkt het belang van goede koffie wel bewezen. Goede koffie op kantoor kan worden verkregen met behulp van 2 elementen. Allereerste een goede koffiemachine en daarnaast vers gebrande koffiebonen. Een goede machine zonder verse bonen geeft alsnog geen lekkere koffie op het werk.

Daarnaast is het van belang dat de koffiemachine goed is afgesteld op de koffiebonen. Alleen dan het ultieme koffieresultaat worden verkregen. Bij het afstelling van de koffiemachine op het werk zijn een aantal zaken belangrijk. De volume in mililiters moet worden aangepast aan de kophoogte. Veelal zijn er 2 of 3 maten koffie koppen op kantoor voor het maken van koffie, espresso en cappuccino. Het is zaak dat de afgifte vanuit de machine daarop is ingesteld. Na het instellen van de juiste watervolumes is het zaak om de maalgraad van de koffiemolen in de volautomaat in te stellen. Zodoende kan de perfecte koffiesmaak worden gerealiseerd. Het is uiteindelijk een samenspel tussen koffiemachine en koffiebonen. Alleen met het juiste advies en de goede samenstelling wordt het gewenste resultaat bereikt.

Aroma Club voorziet in vers gebrande koffiebonen. Daarbij hebben we 3 melanges, geschikt voor volautomaten met 1 koffiemolen of 2 koffiemolens. Verder bieden we alles om de koffie corner op kantoor in te vullen. Denk daarbij aan suikersticks, handige metalen dispenser blikken en porseleinen servies. Met het Aroma Club kantoor concept is overal aan gedacht. Het is uiteraard de bedoeling dat het kantoor geen omkijken heeft naar de koffie, maar toch iedere dag geniet van de heerlijke koffie voorziening. Wat van groot belang is voor koffie op kantoor is het ‘doordrinkbare’ karakter van de koffie. Vaak willen medewerkers meerdere koppen op een dag kunnen drinken, zonder het gevoel van een te sterke koffie te ervaren. De echte liefhebbers van koffie op het werk drinken veelel in de ochtend een aantal koppen koffie. Vervolgens zal de lunch ook worden opgevolgd door bijvoorbeeld een espresso. In het geval de koffie als ‘te sterk’ wordt ervaren zal het koffiegenot enorm worden dalen.

De afstelling van koffiemachine en de keuze voor de goede koffieboon is daarom essentieel. Verder is van belang dat de gehele werkvloer, oftewel alle medewerkers, de koffie als lekker ervaren. Een koffie met een te uitgesproken karakter is daarom niet altijd handig. Kies voor een smaaktoon die bij een grote groep in de smaak valt, zodat je zo min mogelijk klachten krijgt over de koffieboon.

Bij het kiezen van een volautomaat koffiemachine op het werk kan veelal worden gekozen uit 1 of 2 koffiemolens. Dit bepaalt of de koffie en espresso worden gemaakt op basis van dezelfde koffieboon of verschillende koffiebonen. Grotere kantoren, met grotere geavanceerde machines, hebben deze keuze. Daarnaast is het voor kantoren een keuze om te werken met verse melk, dan wel melkpoeder. Met melkpoeder, ook wel topping genoemd, is het dagelijks onderhoud van de machine veel minder omvattend.

Zodra een volautomaat met verse melk werkt, dient vanuit hygienisch oogpunt, de automaat dagelijks te worden schoongemaakt en doorgespoeld. Uiteraard beschikken de geavanceerde machines over automatische spoelsystemen wat het vrij gemakkelijk maakt. Toch is er een duideijk verschil tussen dagelijks onderhoud van een topping volautomaat en een machine dat werkt op basis van verse melk. Indien een kantoor voornamelijk voor gemak kiest, is het verstandig om de volautomaat koffiemachine samen te stellen met een melkpoeder reservoir. Naast dagelijks onderhoud is structureel groot onderhoud nodig om de levensduur van de machine te garanderen.

Daarbij kan worden gekozen voor een all-in onderhoudscontract of een preventief onderhoudscontract. Een volautomaat is gebaat bij 1 of 2 onderhoudsbeurten per jaar waarbij eveneens de waterfilter wordt vervangen. Een goede waterfilter is van belang om kalkaanslag in de machine te beperken/vermijden en het komt de koffiekwaliteit ten goede.

Bij het kiezen van een volautomaat koffiemachine op het werk kan veelal worden gekozen uit 1 of 2 koffiemolens. Dit bepaalt of de koffie en espresso worden gemaakt op basis van dezelfde koffieboon of verschillende koffiebonen. Grotere kantoren, met grotere geavanceerde machines, hebben deze keuze. Daarnaast is het voor kantoren een keuze om te werken met verse melk, dan wel melkpoeder. Met melkpoeder, ook wel topping genoemd, is het dagelijks onderhoud van de machine veel minder omvattend.

Zodra een volautomaat met verse melk werkt, dient vanuit hygienisch oogpunt, de automaat dagelijks te worden schoongemaakt en doorgespoeld. Uiteraard beschikken de geavanceerde machines over automatische spoelsystemen wat het vrij gemakkelijk maakt. Toch is er een duideijk verschil tussen dagelijks onderhoud van een topping volautomaat en een machine dat werkt op basis van verse melk. Indien een kantoor voornamelijk voor gemak kiest, is het verstandig om de volautomaat koffiemachine samen te stellen met een melkpoeder reservoir. Naast dagelijks onderhoud is structureel groot onderhoud nodig om de levensduur van de machine te garanderen. Daarbij kan worden gekozen voor een all-in onderhoudscontract of een preventief onderhoudscontract.

Een volautomaat is gebaat bij 1 of 2 onderhoudsbeurten per jaar waarbij eveneens de waterfilter wordt vervangen. Een goede waterfilter is van belang om kalkaanslag in de machine te beperken/vermijden en het komt de koffiekwaliteit ten goede.