Wat is ijskoffie en hoe hoe maak je het?

Iedereen heeft er ongetwijfeld wel al eens over gehoord, maar wat is ‘ijskoffie’ nu precies? IJskoffie is eigenlijk zoals de naam reeds laat vermoeden een ijskoude koffie. Wat veel mensen echter niet weten is dat er van dit type koffie tal van verschillende varianten bestaan. Zo kan er sprake zijn van gekoelde filterkoffie, maar is het ook mogelijk dat er een romige cappuccino wordt geserveerd. Velen denken dat het drinken van koffie tijdens de warme zomermaanden helemaal niet aan de orde is, maar ijskoffie bewijst steeds het absolute tegendeel. Wil jij ook graag meer te weten komen over ijskoffie en zou je het ook graag zelf willen kunnen maken? In dat geval is het zeker de moeite waard om even dit blogartikel door te nemen!

Hoe ijskoffie zelf maken?

Op het eerste zicht lijkt het maken van ijskoffie misschien niet zo voor de hand liggend, maar in de praktijk valt dit eigenlijk best wel mee. Bovendien is het ook nog eens zo dat een ijskoffie eigenlijk op verschillende vlakken enigszins kan worden gepersonaliseerd. Hoe dan precies? Zeer eenvoudig, bijvoorbeeld door vanillesuiker eens te vervangen door hazelnootsiroop. In ieder geval zullen de hieronder aangegeven stappen al snel duidelijk maken hoe ook jij in geen tijd de lekkerste ijskoffie kan bereiden.

  1. In eerste instantie dien je een gewoon kopje koffie te maken. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om twee kopjes espresso’s te zetten. Wanneer je dit hebt gedaan giet je deze in een blender.
  2. Aan de koffie wordt vanillesuiker toegevoegd (of een andere zoetmaker naar keuze) evenals gecondenseerde melk. Vervolgens wordt alles geblend tot er één romig geheel tot stand is gekomen. Daarna laten we het nieuwe mengsel gewoon rustig afkoelen in de blender.
  3. Voeg nu de ijsklontjes bij het koffiemengsel en blend alles tot het ijs in verschillende kleine stukjes is gebroken. Giet de ijskoffie daarna in een gekoeld glas en ze is helemaal klaar om opgediend te worden!

Een interessante tip voor trage ijskoffie drinkers

Tot slot hebben we ook nog een kleine tip voor jou in petto. Veel mensen willen optimaal genieten van hun ijskoffie waardoor ze niet zo snel drinken. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het handig om er voor te kiezen om wat koude koffie in te vriezen. Vervolgens maak je gebruik van de ijsblokjes voor je ijskoffie. Op deze manier wordt voorkomen dat ze niet waterig wordt op het ogenblik dat het ijs komt te smelten. Zo geniet je pas echt ten volle van jouw zelf gemaakte ijskoffie!