Dec 08

7 leuke wijnbarren in Amsterdam

Voor de wijnliefhebber hebben wij een lijstje van heerlijke wijnbarren in Amsterdam gemaakt. De sfeer in iedere tent is verschillend, maar ze hebben allemaal wat speciaals te bieden. Verken ze allemaal en je zult snel weten welke tent jouw voorkeur heeft! Oh ja.. vergeet niet een kopje koffie te drinken!

Dit zijn onze favoriete wijnbarren in Amsterdam:

  1. Stuyvesant Wijnlokaal Amsterdam

Stuyvesant Wijnlokaal Amsterdam heeft 110 (!) wijnen op de kaart staan. Weet je niet zo veel van wijnen? Geen zorgen, de bediening helpt je maar al te graag in het ontdekken en proeven van de lekkerste wijnen

  1. Wester Wijnfabriek Amsterdam

Wester Wijnfabriek is een kleine stadsoase waar de dag even tot stilstand komt. Of je nu gaat voor een fris glas witte wijn aan de bar, een mooie fles wijn op tafel met je vrienden of liever met een fijne rode wegzakt in een fauteuil op onze vide. Het genieten gaat hier vanzelf. Met mooi weer doe je dat op het terras onder de romantische boom. Wat een heerlijke plek is dit!

  1. Vyne

Vyne schenkt 270 wijnen van over de hele wereld. In de door sommeliers gerunde bar draait alles om wijn. De traditionele borrelgarnituur maakt plaats voor diverse delicatessen en gerechten die bij de wijn kunnen worden besteld.

  1. Wijnbar Paulus

De Wijnbar Paulus heeft een gezellige huiskamer sfeer. De wijnbar is gelegen in de hippe pijp, waar je met vrienden kunt genieten van de heerlijke wijnen. Tip: kijk op de borden, waar met krijt wijnen worden weergegeven. Uiteraard serveren ze ook goede borrelhappen die goed samengaan met de wijnen.

  1. GlouGlou

Hier schenken ze alleen maar ‘vins naturels’. Dit zijn biologische wijnen, gemaakt van de natuurlijk aanwezige gisten en de wijn bevat verder geen kunstmatige toevoegingen.

Je kunt hier genieten van veertig bijzondere wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië. De wijnbar is gezellig ingericht en je kunt hier zowel met een groep vrienden of gezellig met zijn tweetjes een lekker avondje doorbrengen.

  1. Wijnbar Boelen & Boelen

Boelen & Boelen is een wijnbar in de Pijp, waar je heerlijk kunt genieten van Frans eten in combinatie met heerlijke wijnen. Leuk detail: het is de oudste wijnbar van Nederland!

  1. Bubbles & Wines

In deze sfeervolle bar serveren ze meer dan 50 wijnen per glas. Deze wijnen worden na opening bewaard in een geavanceerd wijn bewaarsysteem, waardoor de wijnen na opening niets van hun kwaliteit verliezen en in topconditie blijven.